Vacancy details

This vacancy is now closed

Vacancy title
Business Unit Manager Distributie
Ref
25358
Business unit
NL-Energy | Operations
Location
Netherlands | Nieuwegein
Salary
Competitive
Closing date
03/12/2019
Description

Ben jij de vernieuwende specialist met oog voor mens en techniek? Dan is Dynniq de plek om je ambities te realiseren!

Wat ga je doen? Als Business Unit Manager; Richt je de projectorganisatie op het gebied van Distributie in, bepaal je in overleg met de afdelingsverantwoordelijken de basisstructuur met de inzet van personeel en middelen en stelt in overleg de projectteams samen.

Je bent verantwoordelijk voor projecten en draag je zorg, samen met jouw team, voor de beheersing van alle technische-, financiele-, organisatorische en operationele aspecten. Je bent technisch, financieel en commercieel verantwoordelijk voor de uitvoering en realisatie van contracten. Je onderhoudt tijdens de projectrealisatie alle technische en commerciele contacten en voert de benodigde onderhandelingen met de opdrachtgevers, toezichthouders, keuringsinstanties, en onderaannemers. (in nauwe samenwerking met je projectteam). Bij een aanbesteding weet je hoe je verschillende techniekvelden combineert om de vraag van de opdrachtgever "verschil makend" te beantwoorden. Daarbij is het belangrijk dat je een gedegen afweging maakt tussen kwaliteit, prijs, complexiteit van het project en span of control. U stelt zich op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt en speelt hier handig op in.

Jouw taken en verantwoordelijkheden bestaan o.a. uit:

 • Organiseren van de werkzaamheden, taakverdeling, middelen en specialismen, maken van werkafspraken met extern betrokkenen, initieren resp. bevorderen van adequate communicatie, samenwerking en motivatie en zorgdragen voor actuele informatievoorziening en duidelijkheid bij alle betrokkenen die werkzaamheden verrichten binnen jouw projecten.
 • Coordineren, (laten) volgen en bewaken van de uitvoerende werkzaamheden resp. operationele aspecten m.b.t. kwaliteit, voortgang, kosten, opbrengsten, communicatie, naleving geldende procedures en voorschriften (arbo, milieu, bedrijf en opdrachtgever/werklocatie).
 • (Laten) vaststellen en autoriseren van definitieve technische ontwerpen/tekeningen, keuzes en oplossingen.
 • Bij afwijkingen, verstoringen, problemen of acute knelpunten actie nemen en/of sturend optreden.
 • Bijwonen resp. voorzitten van bouw-, plannings-, coordinatievergaderingen en intern/extern aanvullend overleg voeren.
 • Tijdens uitvoering van opdrachten de commercele aspecten m.b.t. de projectrealisatie verzorgen resp. laten verzorgen.
 • (Laten) zorgdragen voor een passende projectadministratie, voortgangsrapportage en aanpassing van de projectspecificaties, budget en projectplan bij meer- en minderwerk opdrachten.
 • Organiseren en uitvoeren van afname (FAT/SAT; incl. acceptatie en afwikkeling restpunten) en oplevering, evaluatie, nacalculatie, eindrapportage en eventueel benodigde garantieafwikkeling.

 

Wie zoeken wij? Bij Dynniq hechten wij veel waarde aan de kerncompetenties Betrouwbaar, Open en Proactief. Je bent dé specialist in jouw vakgebied óf je wilt de specialist worden en je hebt een proactieve en ondernemende instelling. Verder heb jij voor het succesvol invullen van deze functie:

Complexiteit

De functie is primair gericht op het organiseren en leiding geven aan de realisatie van (zeer) grote, complexe en risicovolle opdrachten. Kent commerciele aspecten en het werkterrein omvat vrijwel al de operationele aspecten van het bedrijfsproces. Naast projectrealisatie is er focus op aspecten van techniek, operationeel beheer, financieel beheer, communicatie en commerciele benadering. Behandelt meerdere opdrachten tegelijkertijd, moet frequent omschakelen tussen aandachtsgebieden, wordt regelmatig geconfronteerd met ad-hoc zaken en verstoringen. In de contacten dient er veel aandacht te zijn voor de zorgvuldigheid en duidelijkheid in het optreden en de communicatie. Werkt frequent onder tijdsdwang. Voor de functie is een opleiding op Hbo-niveau vereist aangevuld met projectmanagementtraining en meerjarige gerichte kennisverwerving over diverse relevante disciplines in het werkgebied. Daarnaast is het op de hoogte blijven met ontwikkelingen noodzakelijk.

Zelfstandigheid

Deelt tijd en werkzaamheden geheel zelfstandig in. Tijdsindeling/werkvolgorde kan zich opdringen. De eisen van het contract en het beschikbaar gestelde budget zijn taakstellend. Daarbinnen wordt in overleg met de operationeel directeur een basisstructuur, de basiswerkmethode(n) en de inzet van personeel en middelen bepaald. Aan het functioneren van de projectteams en bij de operationele uitvoering wordt zelfstandig richting gegeven. Voor het aansturen van de projectteams is vertrouwdheid met de principes van het leidinggeven nodig. Problemen betreffen vaak onderwerpen welke onderling een complexe relatie hebben alsmede uitstraling geven (al dan niet met consequenties) naar andere aspecten van projecten. Er zijn frequente en intensieve interne contacten met de teammedewerkers, engineering, tekenkamer, inkoop, stafdiensten en de afdelingsverantwoordelijke. Je geeft operationeel leiding aan enige projectteams door direct leiding te geven aan meerdere uitvoerders en andere leidinggevenden in projecten.

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding;
 • Minimaal 4 jaar projectmatige en leidinggevende ervaring;
 • Sterke commerciele vaardigheden en communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift;
 • Een flexibele instelling, humor en zelfkennis.

 

Wat bieden wij? Bij deze verantwoordelijke en afwisselende baan behoort uiteraard een goed salaris, afgestemd op jouw ervaring en capaciteiten. Tevens heeft Dynniq uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Vakinhoudelijk bijblijven is van het grootste belang en Dynniq ondersteunt je daarbij met diverse opleidingen en trainingen.

 

 

Wie zijn wij?

In opdracht van energiebedrijven en grote verbruikers realiseren wij oplossingen voor elektrotechnische installaties met betrekking tot de energieopwekking en distributie. In dit specialistische werkgebied dragen wij een grote verantwoordelijkheid. Onze vakkundigheid en de behoefte van onze opdrachtgever staan hierbij centraal. Dankzij de bundeling van jaren lange kennis en ervaring en de competenties van onze professionals, zijn wij in staat onze klanten een brede dienstverlening aan te bieden. Ons werk bestaat uit advies, ontwerp, contracting, aanleg en montage, in bedrijf stellen, service, onderhoud, beheer en inspectie.

 

Veiligheidsbewustzijn binnen Dynniq

Bij Dynniq is veilig werken ons belangrijkste speerpunt. Wij werken met 8 veiligheidsprincipes en vragen nieuwe collega's hierin mee te denken en te supporten.

 

Dynniq Veiligheidsprincipes:

1. Ik doe het veilig.. of ik doe het niet!

2. Ik neem verantwoordelijkheid.. ik meld gevaarlijke situaties!

3. Ik neem maatregelen.. ik gebruik beschermingsmiddelen!

4. Ik sta voor orde en netheid.. ik ruim mijn werkplek op!

5. Ik ben proactief.. ik weet wat van mij verwacht wordt!

6. Ik respecteer mijn omgeving.. ik draag zorg voor het milieu!

7. Ik ben integer.. ik kom mijn afspraken na!

8. Ik neem leiding.. ik geef het goede voorbeeld!

Interesse? Krijg jij energie van deze functie dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatie via marijn.depee@dynniq.com Heb je vragen over de functie, dan kun je mij bereiken op 06- 406 381 59 of onze directeur operatons Dion Vissers via 06- 216 312 31.

 

 

Job alerts