Vacancy details

This vacancy is now closed

Vacancy title
Administratief Medewerker Customer Services
Ref
25288
Business unit
NL-Mobility | Finance & Control
Location
Netherlands | Amersfoort
Salary
2.000 - 3.000
Closing date
12/10/2019
Description

 

Wat ga je doen?
Veelal hebben je werkzaamheden te maken met correcte administratieve afhandeling van storingen en opdrachten die wij uitvoeren t.b.v. het beheer en onderhoud van verkeerssystemen. Als administratief medewerker houd je je bezig met de uitvoer van diverse klantrapportages, afmeldingen, nacalculatie en facturatie. Tevens ben je verantwoordelijk voor de correcte invoer en rapportage van de urenadministratie. Je ondersteunt binnen onze afdeling in verschillende administratieve taken t.b.v. bijhouden van bijvoorbeeld kleine materialen, persoonlijke beschermingsmiddelen en kalibraties van de meters etc. voor onze Field Engineers.

Je werkt in nauwe samenwerking met je collega Field Engineers, Support Engineers, Servicedesk en Contractmanagement. Dit team is namelijk gezamenlijk verantwoordelijk voor de juiste uitvoer en afhandeling binnen de strenge 24/7 contracten die afgesloten zijn met overheid zoals Rijkswaterstaat, Gemeenten en Provinciƫn. Ieder in zijn eigen rol en discipline, maar wel samen!

 

Wie zoeken wij?
Je bent alert, analytisch, zelfstandig en nauwkeurig. Naast een klant- en resultaatgerichte instelling vinden we het heel belangrijk dat je open en eerlijk communiceert en actief onderdeel wilt zijn van een samenwerkend team. Als administrator verwachten we van je dat je proactief handelt. Dat wil zeggen dat je actief handelt t.b.v. juiste in-en uitvoer van gegevens/rapportages en actief meedenkt met de contract managers bij bijvoorbeeld administratieve verandering in rapportage eisen.
Daarnaast beschik je over:

  • een afgeronde HBO-opleiding
  • of een MBO afgeronde opleiding met een aantal jaar werkervaring

 

Wat bieden wij?
Bij deze verantwoordelijke en afwisselende baan hoort uiteraard een prima salaris afgestemd op jouw ervaring en capaciteiten. Binnen de arbeidsvoorwaarden heb je recht op 25 verlofdagen en 13 ATV dagen.

 

Wie zijn wij?
Dynniq ontwerpt, installeert en onderhoudt verkeerssystemen, t.b.v. verkeerslichten, matrix borden boven de snelweg en route-informatiesystemen. Dit zijn technisch complexe systemen, die er voor een veilige verkeersituatie en optimale doorstroming moeten zorgen. Voor de afdeling Assetmanagement van het bedrijfsonderdeel Mobility Nederland zijn wij op zoek naar een initiatiefrijke en klantvriendelijke administratief medewerker.

 

Interesse?
Word jij enthousiast van deze functie dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatie via arnold.huijben@dynniq.com. Heb je vragen over de functie neem dan contact op met met mij: 06 409 749 23.

 

 

Job alerts